Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس دانشکده بهداشت و ایمنی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اقدامات این دانشکده برای حضور فعال در سطح جامعه و حل معضلات بهداشتی، از برنامه دانشکده برای راه اندازی "کلینک خدمات طب کار" خبر داد.

دکتر اکبر اسلامی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به ادغام دو دانشکده بهداشت و دانشکده ایمنی و محیط زیست طی ماه‌های اخیر، اظهار کرد: یکی از دلایل این ادغام وجود موازی کاری‌های علمی و آموزشی و حتی برخی رشته‌های مشترک در این دو دانشکده بود که منجر به اتلاف منابع سازمانی و نیروی انسانی می‌شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین موقعیت مکانی دانشکده سلامت و ایمنی در پردیس حکیمیه و دور بودن از سازمان مرکزی دانشگاه دلیل دیگر این اغام بود.

فعالیت ۸ گروه آموزشی در پردیس جدید دانشکده بهداشت

وی با بیان اینکه این ادغام با نگرش تقویت و هم افزایی در ماهیت آموزشی و پژوهشی دو دانشکده حاصل شد، ادامه داد: هم اکنون ۸ گروه آموزشی در پردیس جدید دانشکده بهداشت و ایمنی فعالیت می‌کنند و این استقرار مکانی باعث شده که فعالیت‌های بین بخشی ازجمله طرح‌های مشترک تحقیقاتی و پایان نامه‌ها ارتقا پیدا کند.

این عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه در دانشکده بهداشت حدود ۶۰ هیأت علمی و ۱۱۰۰ دانشجو فعالیت می‌کنند، گفت: حدود ۳۵۴ نفر از این تعداد دانشجو در مقاطع ارشد و phd تحصیل می‌کنند.

وی با ابراز امیدواری نسبت به تحقق عملیاتی شعار تقدم پیشگیری بر درمان، اظهار کرد: تمرکز دانشکده بهداشت و ایمنی بیشتر در حوزه ایمنی کار و ایمنی صنعتی است و امیدواریم این جنبه انحصاری در جهت رفع مشکلات مردم به خصوص در جامعه کارگری تقویت شود.

حرکت به سمت حل مسائل و مشکلات واقعی مردم

وی هدف اصلی دانشکده در حوزه پژوهش اعم از طرح‌های تحقیقاتی و پایان نامه‌ها را حرکت به سمت مسائل و مشکلات واقعی مردم عنوان کرد و گفت: برنامه بعدی ما برقراری ارتباط عملیاتی با معاونت‌های بهداشت و درمان دانشگاه با هدف بررسی و حل مسائل حوزه بهداشت جامعه مانند سلامت غذایی، سلامت و کیفیت آب یا فاضلاب، آلودگی هوا و یا آلودگی داخل منازل و فضاهای بسته در قالب موضوعات و پروژه‌های تحقیقاتی و همکاری آکادمیک بین دانشکده و معاونت بهداشت است.

اسلامی با تاکید بر ضرورت حرکت به سمت تحقیقات کاربردی و دوری از مقاله محوری، خاطر نشان کرد: به عنوان نمونه امروز با چالش کمیت آب به دنبال تغییر اقلیم و عدم مدیریت بهینه منابع آبی روبرو هستیم که این مساله از لحاظ فنی بر کیفیت آب نیز مؤثر است، بنابراین می‌توان با تکیه بر پتانسیل علمی دانشکده و برقراری ارتباط با معاونت بهداشتی دانشگاه و وزارتخانه در این رابطه اقدام کرد.

وی با اشاره به جمعیت ۵ میلیون نفری تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تصریح کرد: گروه آموزشی سلامت در فوریت‌ها از دیگر پتانسیل‌های دانشکده است که با توجه به مسأله حوادث، سوانح و بلایای طبیعی و یا مدیریت بحران در شهر تهران می‌توان با بکارگیری توان علمی این گروه آموزشی در جهت رفع بسیاری از مشکلات این حوزه گام برداشت.

تمدید مجوز معتمد سازمان محیط زیست آزمایشگاه‌های دانشکده

وی با بیان اینکه مجوز معتمد سازمان محیط زیست آزمایشگاه‌های دانشکده در حال تمدید است، گفت: همچنین پیگیر مجوز جدید دانشکده با عنوان "معتمد وزارت بهداشت" هستیم که موافقت‌های اولیه آن صادر شده و در صورت تأیید نهایی، دانشکده در حوزه اندازه گیری عوامل فیزیکی و شیمیایی محیط کار به عنوان معتمد وزارت بهداشت فعالیت خواهد کرد.

تقویت ارتباط با صنعت

وی در زمینه تقویت ارتباط با صنعت دانشکده نیز عنوان کرد: همکاری با وزارتخانه‌های نیرو، کار و سازمان محیط زیست جزو چشم اندازهای دانشکده است. همچنین در زمینه همکاری برای حل مسائل بهداشتی، زیست محیطی و اجتماعی سلامت استان تهران جلسات متعددی با استانداری تهران داشتیم و مقرر شد هیأت مشترکی در این زمینه تشکیل شود.

برنامه ریزی برای حضور مؤثر در سطح جامعه

رئیس دانشکده بهداشت و ایمنی علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان این که هدف اصلی ما حضور مؤثر در سطح جامعه است، اظهار کرد: این امر از طریق انجام پژوهش‌های کاربردی، ارائه سرویس و خدمت در قالب مشاوره فنی و فکری محقق می‌شود، البته لازمه آن سرمایه گذاری اولیه برای ارائه سرویس و تأمین فضای فیزیکی است که نیازمند تخصیص منابع مالی است.

رئیس دانشکده بهداشت و ایمنی با بیان اینکه پیگیر راه اندازی کلینیک طب کار هستیم، یادآورشد: در حال حاضر پتانسیل علمی و فیزیکی لازم در زمینه سلامت محیط کار، پایش سلامت شاغلین و همچنین پایش عوامل فیزیکی و شیمیایی محیط‌های شغلی در دانشکده موجود است و در صورت تأمین فضای فیزیکی لازم می‌توان این هدف را عملیاتی کرد.

ضرورت پذیرش و تربیت دانشجو متناسب با نیاز جامعه

وی با تاکید بر ضرورت پذیرش و تربیت دانشجو متناسب با نیاز جامعه، عنوان کرد: در این صورت می‌توان در جهت تحقق دانشگاه نسل سوم و کارآفرین گام‌های مؤثر و کاربردی برداشت. به عبارت دیگر کارآفرین یعنی فارغ التحصیل بتواند مهارت‌های لازم برای ورود به جامعه و حل مسائل آن را کسب کند، بنابراین این مساله جزو اولویتهای دانشکده بهداشت و ایمنی است.

مغفول ماندن فارغ التحصیلان رشته بهداشت در دانشگاه‌های کشور

وی با اشاره به مغفول ماندن فارغ التحصیلان رشته بهداشت در دانشگاه‌های کشور، اظهار کرد: متأسفانه دانشجویان رشته‌های بهداشت با وجود دارا بودن توان و مهارت بالا، آن گونه که باید در سطح جامعه شناخته شده نیستند که امیدواریم بتوانیم با ارائه کارآموزی‌های برنامه محور و مبتنی بر یادگیری و مهارت نسبت به اصلاح و بهبود این شرایط اقدام کنیم.

رئیس دانشکده بهداشت و ایمنی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی همچنین با تاکید بر اینکه بکارگیری فارغ التحصیلان رشته‌های بهداشت در سطح جامعه به حل بسیاری از مسائل کمک می‌کند، خاطرنشان کرد: البته وضعیت اشتغال دانشجویان ما مطلوب است و دغدغه اشتغال بالایی ندارند، به گونه‌ای که برای اکثر فارغ التحصیلان مقطع کارشناسی ارشد دانشکده ما نیز در سطح جامعه فرصت شغلی فراهم است.

فعالیت مؤثر مرکز تحقیقات ارتقای سلامت محیط کار

وی با اشاره به فعالیت مرکز تحقیقات دانشکده بهداشت با عنوان "کنترل عوامل زیان آور محیط و کار"، تصریح کرد: اخیراً مرکز تحقیقات ارتقای سلامت محیط کار نیز با همکاری معاونت پژوهشی دانشگاه فعال شده و این دو مرکز در کنار هم بر روی سیستم‌های کنترل آلودگی محیط کار فعالیت می‌کنند.

وی با بیان اینکه مراکز تحقیقاتی در دانشکده‌ها و بیمارستان‌ها به عنوان یک بازوی کمکی فعالیت می‌کنند، خاطرنشان کرد: مرکز تحقیقات عوامل زیان آور محیط و کار که سه سال از عمر آن می‌گذرد، طی این مدت همکاری موفقی با مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت داشته است.

اجرای دو پروژه ملی با مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت

وی با اشاره به انجام دو پروژه ملی با مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، اظهار کرد: در حوزه تعیین بار بیماری ناشی از آلودگی هوا و کمی سازی اثرات بهداشتی آلودگی هوای کلان شهرهای کشور در قالب طرح مشترک، سفارش کارهای متعددی از مرکز سلامت محیط و کار داشته ایم.

وی با اشاره به اقدامات مرکز برای تقویت ارتباط با صنعت، ادامه داد: در حوزه کار با صنعت، پروژه‌های مشترک با برخی از صنایع کشور از جمله پتروشیمی و شرکت ملی گاز داشته ایم و امیدواریم با این اقدامات تا پایان سال فرآیند تبدیل موافقت اصولی این مرکز به موافقت قطعی نیز محقق شود.

تعیین ریسک مواجهه با آلاینده‌ها

وی با اشاره به کاربرد ارزیابی ریسک در این مرکز تحقیقاتی، اظهار کرد: محیط زیست عمومی و محیط کار جزو حوزه‌های تحقیقاتی این مرکز بوده و طی آن پایش و اندازه گیری عوامل فیزیکی و شیمیایی آلاینده‌های موجود در محیط جزو فعالیت‌های اصلی مرکز است، همچنین متناسب با این اندازه گیری ریسک بهداشتی مواجهه با آلاینده‌ها نیز تعیین می‌شود، به گونه‌ای که این ارزیابی ریسک یکی از حوزه‌های بسیار کاربردی از منظر اقتصادی، مالی، بیمه، بهداشت و درمان بوده و طی سالهای اخیر توجه زیادی به آن شده است.

رئیس مرکز تحقیقات کنترل عوامل زیان آور محیط و کار با بیان اینکه با تعیین ریسک مواجهه با آلاینده‌ها، انگیزه لازم برای مدیریت و کنترل آن آلودگی ایجاد می‌شود، اظهار کرد: هدف نهایی مرکز حفظ و ارتقای سلامتی مردم است که با توجه به عنوان مرکز بیشتر به دنبال کمی سازی آلاینده‌ها در محیط‌های عمومی و محیط کار با ارزیابی ریسک بهداشتی آلاینده‌ها هستیم.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۳۶۹۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مصوبه فوق‌العاده خاص کارکنان نظام سلامت از امسال اعمال می‌شود

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، بهرام عین اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حاشیه بیست و پنجمین همایش کشوری آموزش علوم پزشکی در جمع خبرنگاران با قدردانی از زحمات کادر سلامت، اظهار کرد: کارکنان نظام سلامت باعث افتخار ما هستند و به طور شبانه روزی، حتی در ایام تعطیل کار می‌کنند و در زمان کرونا نیز افتخار آفرینی کردند.

وی با اشاره به تقدیم ۳۰۰ شهید حوزه سلامت در مبارزه با بیماری کووید۱۹، گفت: با توجه به نیاز‌هایی که در جامعه ما وجود دارد بحث پرداخت فوق العاده خاص را از دو سال پیش به صورت مستمر آغاز و سال گذشته در صحن علنی مجلس از نمایندگان مجلس درخواست و آن را پیگیری کردیم که با تلاش رئیس محترم سازمان برنامه و بودجه، این مصوبه روز گذشته به تصویب رسید.

 عین‌اللهی ادامه داد: ۱۰ هزار میلیارد تومان فوق العاده خاص برای کارکنان حوزه سلامت در نظر گرفته شده که آیین نامه اجرایی آن در کمیته‌ها در حال تدوین بوده و به اطلاع تمامی کارکنان خواهد رسید.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکید کرد: مصوبه فوق العاده خاص از امسال اعمال می‌شود و جز بودجه امسال دیده شده است.

 عین‌اللهی در بخش دیگری از گفت‌و‌گوی خود با خبرنگاران به دستاورد‌های دولت سیزدهم در حوزه سلامت پرداخت و اظهار داشت: آموزش علوم پزشکی در ایران بنا به اقرار تمامی سازمان‌های بین المللی یکی از آموزش‌های در تراز کشور‌های پیشرفته جهان است و تمامی شاخص‌هایی که در یک آموزش پیشرفته پزشکی لازم است را داراست.

 وزیر بهداشت ادامه داد: امروزه ما نه تنها همه خدمات بهداشتی و درمانی مردم را در داخل کشور ارائه می‌دهیم بلکه در سال گذشته قریب به یک و نیم میلیون نفر از خارج از کشور برای درمان به ایران آمدند و خدمات دریافت کردند.

وی با بیان اینکه تعداد دانشگاه‌های علوم پزشکی ما از ابتدای انقلاب تاکنون از ده دانشگاه علوم پزشکی به ۷۰ دانشگاه افزایش پیدا کرده است، گفت: اکنون ۲۴۰ هزار دانشجو، ۲۲ هزار عضو هیات علمی و ۸۴۰ مرکز تحقیقاتی داریم و جهش بسیار خوبی در دانشگاه‌های علوم پزشکی ایجاد شده است.

او با شاره به برگزاری آزمون دستیاری با بیان اینکه در سال گذشته در سه رشته بیهوشی، طب اورژانس و اطفال کمبود متقاضی داشتیم، گفت: مجبور شدیم در این سه رشته مجدد فراخوان داده و از کارورزان سال آخر پزشکی با مصوبه آموزش پزشکی تخصصی استفاده کنیم.

 عین اللهی با بیان اینکه ۱۲ هزار نفر در آزمون دستیاری در دوره جدید شرکت کرده اند، گفت: امسال نیز می‌توانیم معادل سال گذشته در دستیاری پذیرش داشته باشیم.

 وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ادامه داد: در خصوص ظرفیت دانشجویان پزشکی نیز طبق مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی عمل می‌کنیم و در صورتی که افزایش و کاهشی لازم باشد با تصویب این شورا انجام خواهد شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آغاز فاز مطالعاتی روی جلبک‌های دارویی
  • آغاز فاز مطالعاتی جلبک‌های دارویی در چابهار
  • آغاز نخستین دوره برداشت جلبک‌های دارویی در چابهار
  • پیام رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد به مناسبت روز جهانی ماما
  • عملکر درخشان دانشکده علوم پزشکی چابهار در دو سیل اخیر/ برنامه‌های مراقبتی بدون وقفه تداوم دارد
  • چارت سازمانی مرکز بهداشت گلشن تصویب شد
  • جدیدترین نتایج اعتباربخشی دانشکده‌های پزشکی کشور اعلام شد
  • ثبت ۱۶۸ هزار و ۶۷۳ طرح تحقیقاتی در حوزه سلامت/ راه اندازی ۱۱۴ مرکز رشد فناوری سلامت
  • مصوبه فوق‌العاده خاص کارکنان نظام سلامت از امسال اعمال می‌شود
  • ضرورت استفاده از تکنولوژی هوش مصنوعی در علوم‌ پزشکی